I AM MONSTER BLOG

it's chloriryeen FUCKIN NOTEBOOK

assalamualaikum.
aku lagi.
takde orang lain.
kalau orang lain,bermakna aku dah kena hack lahh kawan~

Panas?Hot?
ape bendanya tu?
adakah jenama mesin basuh terkini?
ataupun Pedobear yang comel?
atau gula-gula yang masam?

sekarang ni dah makin popular dah.
aku pun pelik.
dulu,time zaman-zaman Myspace,Friendster takde pulak aku dengar.

sekarang zaman Facebook atau macam Najwa Latiff cakap Mukabuku ni ade pulak hotstuff bagai.
tengok friendlist beribu,hot.
tengok status,wall ramai yang like,hot..

eh!macam bodohlah sapa yang mulakan hot kejadah pelik-pelik ni.
aku rasa kau dah cipta satu benda yang tak boleh pakai lah bhaii.

berbalik kepada cerita Myspace,Friendster tu..
aku rasa dua benda tu lagi Hot kot.
dua benda tu takde limit.
kat situ,bila friendlist berjuta sekali pun mereka tak cakap Hotstuff pun?
comment dekat beribu takde pun kau COP Hot?

ape yang specialnye Facebook sampai kali ni baru nak ber-HOT bagai?
yang peliknya siap ade page-page bodoh pulak tu.. 
Anti Pavilion KL Kids lah antaranya.
page yang bahan bebudak yang kononnya Hot dan yang bergambar kat Pavilion KL tuu.
ape masalah dia pun aku tak tau.
dengar cerita,Admin page tu tengah dalam buruan bebudak yang kononnya Hot,yang jadi mangsa bahan diorang semua.

lantaklah.bukan aku kena apa-apa pun.
takde Faedah rasanya.

so,moral of the story.tak payahlah nak Hot sangat dude.
neraka lagi panas.
Matahari sejengkal je dari kepala.

assalamualaikum kawan-kawan :D



hidup pasal bulan ni :D (0)

Saturday, September 17, 2011 by , under ,

assalamualaikum.

lama dah aku tak posting kat blog buruk aku.hahahhaha!

cerita bermula dengan perkataan PADA.

pada bulan ni.banyak perkara yang aku telah lalui.
antaranya,beraya dengan sahabat-sahabat yang kenal aku dari semua aspek.
accident sehingga motor aku hancur(Alhamdulillah aku takde apa-apa)
lepak Mall dengan berbaju melayu(best ohh!)
dan lain-lain lagi.

semua dugaan aku lalui.tapi aku tak tabah.aku memang lemah bila kena dugaan yang melampau macam nie.
aku bukan macam orang lain yang sedia menerima dugaan.
aku bukan macam orang lain yang boleh bersabar dalam tempoh yang lama.

aku seorang yang bercita-cita tinggi.
terpengaruh pada benda-benda tak masuk akal.
mustahil aku boleh dapat semua benda yang aku nak.
aku bukan orang yang mampu

ramai yang tak suka aku.
tak tahu kenapa.
mungkin kerana aku pemalas.
mungkin kerana aku kurang ajar
mungkin kerana aku ni bodoh
mungkin kerana aku ni hodoh
ok.terima kasih.

terima kasih kerana benci aku
terima kasih kerana paksa diri kau hina aku.

terima kasih keran membaca :D



semuanya mengenai KAWAN :D (0)

Monday, August 08, 2011 by , under , , , ,

assalamualaikum :D

sahabat,rakan,kawan,pena,teman semuanya satu benda yang sama.
orang yang selain ahli keluarga kita yang tidak jemu-jemu memberi nasihat.
orang kedua yang support kita dari belakang.
orang yang sentiasa dengan kita apabila ada masalah.
orang kita akan selalu harap untuk sesuatu.
itu lah KAWAN.

tetapi disebalik NASIHAT,PESANAN,SOKONGAN dari seorang kawan terselindung satu rahsia.

PROPAGANDA.

perkara ini boleh merosakkan hidup kita dengan mudah.
ada kawan yang sanggup merosakkan hidup kita dengan alasan mahukan keseronokan yang seketika.
kesannya kita akan kehilangan SAHABAT,terpinggir dan dipulaukan.

tetapi.
mereka jugalah yang kita kejar,yang kita cari selama ini.
kalau mereka tu takde kat muka bumi ni.
aku rasa,takde facebook
takde myspace suma tu.
ade kalanya,diorang ni penting juga bagi kita.

tetapi kita jangan lupa,walaupun ada kawan yang sanggup rosakkan hidup kita,
tak semua macam tu.
ada yang cuba DIDIK kita.
ada yang cuba nak NAIKKAN NAMA kita.
tetapi kita tak pandang.
yang kita cari semua kawan-kawan HOTSTUFF.
kenapa semua ini berlaku?

sebabnya?

kita sendiri yang ego.
tak fikirkan titik peluh kawan kita yang selama ni cuba tolong kita.
malah bukan setakat CUBA.
memang SEMUA dia dah tolong.
tapi kita lupa.
kita lupa yang dia dah banyak berjasa kepada kita.
malah.
dialah TARGET kita untuk DIKUTUK,DICACI,DIHINA.
tapi.
setiap keburukan dan kebaikan yang datang.
hanyalah dari ALLAH S.W.T.

ambillah iktibar.
sayangi kawan kita.

sekian.

assalamualaikum :D



masa yang kita nantikan 1

Saturday, August 06, 2011 by , under ,

assalamualaikum..


HAHAHA!!
GELAK KETAWA.
satu perasaan yang tidak dapat dikawal apabila ianya sudah sampai.
ianya akan pergi dengan sendiri tanpa kita sedari.
dialah ubat kesedihan,kemarahan yang menjadi lumrah hidup kita.
dia akan tiba apabila kita berkumpul beramai-ramai di kedai-kedai kopi,majlis-majlis,dan lain-lain
dia juga akan tiba apabila kita keseorangan yang sedang berkhayal memikirkan masa depan ataupun masa silam.
dia juga mempunyai adik.


SENYUMAN.
senyuman juga boleh mengubat duka.
senyuman juga satu sedekah.
senyuman juga boleh mengelakkan sesuatu antaranya apabila ditanya.

adakah kita pernah ketawa?

jawapannya YA!

kita akan ketawa setiap hari dalam hidup kita.
walaupun kita menangis sepanjang hari.
ianya akan diakhiri dengan ketawa yang panjang.

Akan tetapi.
semua itu akan diakhiri dengan kesunyian.
apabila kita terbujur kaku.
dibaluti kain putih
kita akan SENYAP,SUNYI,KAKU SERIBU BAHASA.
hanya kita yang dapat mendengar kata-kata mereka.
sama-ada UMPATAN,PUJIAN,kita tidak tahu.
kita hanya boleh menahan diri.
bukan menahan diri seperti berpuasa.
tetapi menahan diri dari semua gerak geri,perasaan yang selalu kita lepaskan dengan mudah dan sewenang-wenangnya


apabila MASA itu sudah sampai,kita hanya perlu menunggu MASA yang SEBENAR-BENARnya
masanya apabila semua yang disesali tidak berguna.
masanya apabila perbuatan kita selama ini dikesali sama sekali.
masanya apabila kita merasakan diri kita ini amat bodoh dan tidak berguna.

sesungguh nya MASA itu akan tiba.

assalamualaikum.:D

ps:sengaja aku pakai font besar supaya orang baca dan ambil iktibar :D



Neeru Ozawa Terbit Bagai Mentari (0)

Friday, July 29, 2011 by , under ,

Nama NEERU OZAWA mungkin lagi belum menjadi sebutan peminat-peminat muzik underground di Malaysia, tetapi mereka cukup dikenali di Batu Pahat, Johor. Siapakan Neeru Ozawa? Neeru Ozawa ialah band yang membawa aliran muzik Eock Jepun atau lebih dekenali sebagai J-Rock. Neeru Ozawa terdiri daripada empat orang anak muda yang mempunyai impian dan keghairahan yang tinggi terhadap muzik. Mereka adalah Fadz/Black (vokal/gitar pertama), Acai (gitar kedua), Chak (bass) dan Fier (dram).

Neeru Ozawa ditubuhkan Pada Mac 2011 oleh Chak yang jugak merupakan ketua dalam band ini. Pada pertama kali Neeru Ozawa ditubuhkan, ahli band ini terdiri daripada lima orang anak muda iaitu Bella, Raez, Acai, Eki dan juga Chak sendiri. Semasa itu nama band ini ialah 'THE ISABELL'. Setelah beberapa bulan, Bella telah berpindah ke Johor Bahru, Raez telah menyambung pelajarannya dan Eki mendapat tentangan daripada keluarga untuk bermain muzik. Band ini nyaris-nyaris dibubarkan kerana kekurangan ahli. Setelah bertemu Fadz dan Khai dari band Armageddon maka band initelah hidup semula. Nama Neeru Ozawa telah diberi oleh Fadz yang membawa maksud "ikon sepanjang zaman".

Neeru Ozawa telah membuat persembahan di Universiti Tun Hussein Onn dan telah meraih banyak sambutan. Neeru Ozawa telah bergiat aktif dalam menaikkan aliran muzik yang tidak pernah menjadi ikutan remaja di Batu Pahat hingga mereka mendapat jolokan band J-Rock pertama di Batu Pahat. Neeru Ozawa juga telah membuat persembahan di Karnival Belia dan Sukan yang bertempat di Dataran Penggaram, Batu Pahat.

Neeru Ozawa telah menyertai komuniti untuk peminat dan pemuzik J-Rock iaitu Malaysian Japanese Rock Community ( MJRC) . Banyak band yang telah menyertai komuniti ini seperti Fluer-De-Lys, L In In Lurve, Shu Kinyebi, Starscream, Sky dan juga band yang sedang meningkat naik, Gensekeii. MJRC telah menganjurkan showcase bersama Alam Gapura Group dan showcase ini digelah J-Rock Unite. Banyak band telah dijemput dan Neeru Ozawa ialah salah satu band tersebut. Neeru Ozawa telah berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan persembahan pertama mereka di luar Batu Pahat berjalan lancar dan mendapat sambutan hangat daripada peminat muzik J-Rock seluruh Malaysia.

Pada Julai 2011, Neeru Ozawa telah menyertai pertandingan Battle Of The Band anjuran Rakan Muda. Dalam pertandingan ini, Chak tidak dapat menyertai dirinya kerana kesibukan yang telah dialami. Dia telah memberi ruang kepada pemuzik muda iaitu Piian untuk menggantikan tempatnya sabagai bassist.

Neeru Ozawa telah menyiapkan demo pertama mereka iaitu Ku Sayang Kamu dan beberapa demo lain untuk peminat J-Rock semua. Demo-demo meraka boleh didengari di Facebook mereka. Kini, Neeru Ozawa telah memperlahankan kegiatan muzik mereka bagi menumpukan perhatian kepada Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia pada hujung tahun ini (2011) . Untuk tempahan atau mendekatkan diri dengan Neeru Ozawa atau Neruza (gelaran untuk peminat Neeru Ozawa) boleh menghubungi mereka di www.facebook.com/neeruozawa .

- Neeru Ozawa






akhir sekali.mereka mengucapkan terima kasih kepada Malaysian Japanese Rock Community. *terima kasih kepada arep skema,Chak,Black,Acai,Fier dan lain lain yang telah membantu aku :D
semogamajujayakawan :D



hari malang+seronok! (0)

Sunday, July 24, 2011 by , under , , ,

assalamualaikum.

harini 24-7-2011.
genap 16 tahun aku hidup kat muka bumi ALLAH YANG MAHA KAYA NI.ALHAMDULILLAH.aku bangga aku masih hidup kat bumi yang penuh indah ni.

sepanjang tahun aku hidup,banyak suka-duka dalam kehidupan yang aku lalui.sepanjang aku hidup,banyak rintangan yang cuba aku tempuhi.ada yang gagal,ada yang berjaya.aku tak rasa bangga.aku tak rasa takbur.yang aku rasa cuma aku nie diberi peluang untuk mengubah dan diberi peluang untuk berjaya.

tapi entah kenapa,aku rasa sebak bila sambut harijadi aku.aku pun tak tau.sejak 6 tahun aku duduk kat BATU PAHAT nie.aku rasa 24-07-2010 lah yang paling bermakna.sekurang-kurangnya akak aku ingat bila birthday aku.tahun nie?just kawan-kawan dekat facebook jea yang ingat.takpe.aku redha.semua tu ade hikmahnya.orang ata,benda yang jadik ada sebab.mybe untuk tahun nie pun adelah sebab.

tapi.walau apa yang berlaku,aku pasrah.sebab semua nie dah tertulis.semua nie ketentuan ALLAH.ALLAH maha besar.kita kena redha apa yang berlaku.

terima kasih to kawan-kawan yang ingat kat aku.to saudara mara yang wish kat aku.thx to adik beradik yang still ingat birthday aku!



pengalaman pertama 1

Saturday, July 23, 2011 by , under , ,

assalamualaikum..

hari ini aku akan minta korang semua comment about my WEDDING photography.hehehehe.aku pun noob lagi pasal nie semua.hope korang semua boleh ajar aku n comment about my trying.thx!

enjoy with my HASIL!


















hahaha!terlalu banyak overexposed.ada yang sengaja aku buat dan ada yang salah setting.hehehe.please comment n ajar aku sikit-sikit oke.terima kasih!



WANTED! (2)

Friday, July 22, 2011 by , under ,

assalamualaikum sekali lagi!

semasa berjalan-jalan di facebook.aku terserempak dengan page SUPRA FOOTWEAR,so.masuk lah kedalam berkenal-kenalan dengan FOOTWEAR tersebut.sekali ternampak kasut yang gila punya hebat dan tunggu masa nak sarung je ni!nie antara kasut-kasut tersebut:

MINAT SANGAD!


 supra JAPAN


 supra apetah.BLACK WIDOW kut..
supra the ape jadah.sama macam VANS!tapi lagi comel.ni untuk bini aku.hohohoh!
the fuckin limited editon!supra NYC!


so!aku nak benda nie time besday aku yang tak berapa lama lagi.boleh?ahahah!mak!ayah!orang nak yang nie!!!

terima kasih!

sila datang lagi *sambil tunduk macam ORANG JEPUN



aku dah ada kembar! (0)

Friday, July 22, 2011 by , under ,

assalamualaikum!
heheh.first sekali aku nak cakap SAMA-SAMA fyza!hohoh.kata kawan.kenalah tolong kawan.

story bermula macam nie.ade seorang kawan aku ni mintak tolong nak buatkan blog baru sebab blog lama dia dah hancur.hohoho.tu yang dia cakap lah.so.aku pun tolong lah dia.then,buad punya buad,blog dia dah jadik kembar blog aku.sebab time tu aku langsung tade idea.so apa lagi.buat je lah sama.style jugak kan?bukan selalu dapat blog kembar.ahahha!

tengoklah n follow up blog dia di http://fyzasangatwangi.blogspot.com.hohoho.

hohoho.thx to arep jugak sebab dah tolong aku repair blog aku yang macam haram ni.ahahaha!

thx dude!

ok.habis!pegi stalk blog lain pulak!

assalamualaikum!



Dubstep ke DUMBstep? (0)

Saturday, July 16, 2011 by , under

DUBSTEP REMIX.

tu lah benda yang aku tulis setiap kali aku bukak YOUTUBE

ehh.lupa..! ASSALAMUALAIKUM!thanks to carry on reading this fisherman notebook.hohohoho!!

berbalik pada tajuk tadi.aku minat gila dengan BEAT yang ade kat DUBSTEP.dye punya BASS jgn cakap.boleh jatuh jantung.hahahah!

aku suka DUBSTEP sebab aku suka SOMETHING LOUD!
try lah dengar kalau tak percaya.pasang kat SUB-WOOFER korang.aku jamin WOOFER korang boleh PECAH BERSEPAH BERSEPAI BERKECAI punya!!ahhahahahahah..

tapi REMIX macam nie aku rasa ade had umur.ade yang TUA mana minat DUBSTEP nihh!tapi aku rasa,kalau orang TUA dengar jugak,mesti diorang teringat zaman 60,70-an diorang.time zaman RETRO.tapi zaman tu ade DJ macam sekarang ke?kan best kalau ade MESIN MASA.boleh usha-usha ape yang diorang minat.hahaah.

aku mula minat lagu-lagu REMIX nie sejak umur 10 tahun.tapi SEKARANG?DUBSTEP lah mak cik dan pak cik oii!

sekian.tulisan dari seekor penyapu.
wassalam.



antara hidup yang mengarut dan kurang siuman (2)

Friday, July 15, 2011 by , under

Assalamualaikum!
hohoho.dah lama tak update entri yang macam haram ni.ni pun permintaan someone yang aku rasa macam nak gigit jea.hohoho!

setelah seminggu bersama,banyak perkara tentang aku dia dah tahu.hehehe.dia baik orangnya.dia lemah lembut.baik hati dan tak KEDEKUT.heheheh.

aku suka cara dia.dia jenis yang OPEN MINDED.tapi yang kurang seronoknya,dia seorang yang pemalu.hohoho.seronok kenal dia.

aku mulanya dah target dia lama.tapi baru mingu lepas aku dapat.seronok bila orang yang kita target jadi milik kita.

aku suka dia.aku sayang dia!hehehe.saya sayang awak NUR NAJIHAH KHADIS!!!



Wednesday, June 29, 2011 by , under

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.maaf sebab banyak isu yang aku miss..maklum lah.aku masih belajar.hehehe.untuk isu kali ini.aku tulis pasal Organizer band yang boleh tahan hebatnya.Setelah menulis mengenai 3 band,ada satu Independent Scene yang bernama Musixx Event.Mereka meminta di interview setelah melihat review untuk Another Hero di isu yang lepas.Musixx Event Berasal Dari Labis Johor Yang Di miliki
oleh GG atau Di kenali Sebagai Peja.Musixx Event juga
mempunyai ahli yang berasal dari Sentul Kuala Lumpur,
Shah Alam Dan Klang..

mereka terdiri dairpada beberapa ahli.Ahli2 mereka terdiri daripada beberapa buah negeri.Peja (FOUNDER MUSIXX EVENT),Neeya (CO-FOUNDER),Elle El (Manager),Hanis Khairi (photographer),Cuada Laiho (Crew Assistant),Aoz Vandar Plugs (crew),Daniel (crew),Wan (crew),Binjai (BONZER),Nazrin (crew),ONE BLOOD ONE FAMILY (CROWD)
 
Musixx Event Di tubuhkan pada tahun 2010 dan bergerak aktif
pada 16.6.2010 pada hari rabu.Pada awalnya Musixx Event di tubuhkan
oleh Peja Secara bersendirian.Setelah mengenali Neeya,lalumereka berkerjasama untuk memajukan Musixx Event.Daripada Label Yang
tiada apa2,sehinggalah menjadi sebuah label yang di kenali..
Bermacam-macam dugaan yang mereka hadapi untuk terus bergerak.
Namun semangat yg di miliki oleh anak muda ini,Musixx Event diteruskan
hingga ke hari ini..

mereka Bergerak semerata tempat tidak kira di mana pun..Johor,KL dan selainnya.
kini mereka akan bertapak di Shah Alam..

Musixx event  berfungsi sebagai sebuah organizer yang universal.mereka sentiasa support apa pun genre.Bagi mereka apa pun jenis
muzik,mereka semua adalah satu keluarga.mereka juga turut membantu dan memberi
peluang kepada band-band baru dan yang lama.mereka berpegang
pada prinsip 'MUSIXX NOT JUST MUSiXX BUT MUSIXX IS POURING ONE HEART OUT'
Musixx Event Juga turut membantu band-band yang ingin membuat Launch Ep.mereka ingin membuka mata semua orang bahawa muzik bukan perkara
buruk dan bukan untuk di hina.Harapan kami adalah ingin melihat industri muzik di
Malaysia Bersatu,bukan perlu pandang pada personaliti tapi pandanglah
dari segi ideology serta penyampaian sesuatu karya..
mereka tak akan pandang ke belakang lagi..mereka akan terus perjuangkankerana semangat mereka yang tinggi,wujudlah MUSIXX EVENT.



second time! (2)

Friday, May 13, 2011 by , under

second time?

ape yang second time?second time aku menangis for this month..orang kata MAY bulan penyayang..?fuck off!hate so much!kenapa mesti ade kehidupan yang saling dengki mendengki??fuck you lah kaki dengki..bulan nie jea dah berapa banyak masalah yang aku hadapi..antaranya,


  1. pasal GIRLFRIEND..pergaduhan yang takde kesudahan..fuckin off!!!!bangsat!!
  2. rambut kena potong
  3. exam tak boleh jawab..
memang babi lah kan??cukup-cukup lah mencarut..fuck you!!!





ANOTHER HEROES???! (0)

Wednesday, May 11, 2011 by , under

Kesungguhan untuk membentuk sesebuah band telah membuatkan mereka tidak pernah kenal erti putus asa.Bukanlah populariti yang dikejarkan,tetapi minat..band kali ini bernama ANOTHER HEROES yang berasal dari Batu Pahat,tempat aku sendiri.Kali ini aku dibantu oleh Islan Sainal dan Erwan Zernal.

Band ini mula bertapak sejak tahun 2006.Diasaskan oleh Bois(vocalist)dan Lan(second guitar&backup vocal).Memainkan lagu yang berentak Ska,Punk dan Reggae.Pada mulanya,band ini lebih kearah Street Punk Oi! dan Streetrock.Pada tahun 2008 ,mereka menukar corak permainan mereka kepada Ska,Punk dan Reggae atas minat yang mendalam terhadap genre tersebut.Muzik mereka dipegaruhi oleh band-band dalam negara seperti Plague of Happiness,Gerhana Ska Cinta,Pureviberacion,Republic of Brickfields,The Bollocks,Dum Dum Tak serta banyak lagi.Pengaruh luar mereka pula Ska-P,Kemuri,Rancid,Operation Ivy,Madness,Streetlight Manifesto,Bob Marley and The Wailers,The Partisan dan banyak lagi.

Sejak band ini ditubuhkan,ahli-ahli band sering bertukar-tukar kerana tidak keserasian dan komitment terhadap kerja masing-masing,tetapi kini mereka mempunyai ahli tetap iaitu Bois(vocalist),Pet(lead  guitar),Lan(second guitar&backup vocal),Syafik Yol(bassist),Wan(keyboardist) dan Adie(drummer).Mereka juga dibantu oleh beberapa orang seasonist iaitu Taufik(band Sara Konspirasi(keyboardsit) dan Raja'king'Mohd Hafis(bassist).

Sejak band ini ditubuhkan,mereka mengeluarkan 2 buah demo dan kini sedang merakam 2 lagu baru yang akan dimuatkan ke dalam E.P mereka tidak lama lagi.Band ini pernah beraksi di Batu Pahat,Muar dan Melaka.

Untuk keterangan lanjut boleh melawat laman Facebook mereka di www.facebook.com/anotherheroes dan Myspace mereka www.myspace.com/anotherherohero atau terus hubungi Lan di 0177245430.

ps:terima kasih kepada wan dan lan yang bagi kerjasama yang baik.jasa korang aku hargai.!and lagi satu..sorry kalau ade salah eja..aku nak cepat..huhuhuh!



impian seorang penyapu (0)

Sunday, May 08, 2011 by , under

assalamualaikum semua!
story for today..

hahaha..setiap orang ada keinginan..seperti orang-orang normal di dunia ini,aku juga ade keinginan yng membuak-buak..aku inginkan PENTAX isd-100..


segala-galanya bermula apabila aku just looking for DSLR on mudah.my..aku selalu cari stuff for BMX,FIXIE and barang-barang lain kat page tuu..then aku try type DSLR..then keluar camera nie kat atas sekali..huish!happy gila..

tetapi sekarang..semakin banyak persoalan kat minda aku..antaranya ialah,aku ingin tahu bagaimana aku nak mendapatkan DSLR ni..
  1. mana nak carik duit
  2. macam mana nak explain kat parents aku pasal suma ni..
  3. macam mana nak pujuk adik beradik aku supaya dapat benda ni
  4. mana aku nak carik yang lagi murah tapi HIGH-QUALITY
aku frust dengan suma persoalan niee..


aku teringin sangat nak ada semua nie..sumpah aku teringin..aku berdoa kepada ALLAH S.W.T semoga aku dimurahkan rezeki..
amin..

thank for reading pals!



ucapan TERIMA KASIH 1

Saturday, May 07, 2011 by , under

terima kasih IEWRA KIMORA for being mine!hahahaha!i love you so much!

setelah hampir sebulan bergaduh,kita akhirnya bersama semula..setiap hari saya berdoa kepada ALLAH S.W.T agar kita kekal..ALHAMDULILLAH,kita kembali bersama!

happy tak terhingga,seronok tak terkata!hahahhahaha!

terima kasih AREP sebab berusaha REBUILD blog aku yang dah macam kapal karam nie..


terima kasih to pembaca!ahahah!thank you!
salam..



*sigh.. (0)

Tuesday, May 03, 2011 by , under ,

bila sekarang saya cakap saya sayang awak,awak mesti cakap..leave me reen..i've the new one..

bila sekarang saya pujuk awak,saya rasa itu semua dah terlambat..

saya teringin sangat nak cakap "SAYA SAYANG AWAK!"tapi..saya tahu,saya takkan pernah dapat cakap macam tu lagi..

saya teringin sangat nak jumpa awak..tapi saya tahu,kita takkan pernah dapat berjumpa..

saya tahu saya tidaklah sekaya awak..tidaklah sekacak mana..tapi..kenapa awak tak boleh terima saya?

saya tahu,susah untuk awak terima saya..tapi tidak mengapa,saya masih sayang awak walaupun awak sudah milik orang lain..

TERIMA KASIH NADIRAH AIZA BINTI MAT ARIS(IEWRA KIMORA)
THANKS A LOT FOR READING!



kemarahan seorang manusia! (0)

Friday, April 29, 2011 by , under

manusia..
memang  tak hilang dari perasaan marah..orang kata takde penawar untuk MARAH..aku pun pernah marah..malah masa aku tulis ni pun aku tengah marah.masalah datang tanpa henti..

akan tetapi.siapa yang cakap marah nie takde penawar?GELAK KETAWA dapat menghilangkan semua masalah..

marah sebenarnya punca semua masalah..tanpa marah,kita tak akan mencari sesuatu untuk RELEASE TENSION yang hinggap dalam minda pemikiran kita..kita selalu mencuba sesuatu yang akan menyebabkan kita rosak..

kadangkala perasaan marah itu tidak dapat dikawal..kita akan buat sesuatu untuk lepas geram..jadi kita perlu berfikiran positif..

terimakasih kerana membaca blog saya!
assalamualaikum.



penipuan yang takkan ada kesudahan (0)

Wednesday, April 27, 2011 by , under

tipu!ape maksud tipu?
t tengok
i inspirasi
p penduduk
u uganda

hahah!bukan yang nie..ni ape..dah macam kerja sekolah darjah 3 pun ada..jadi ape maksud tipu?tipu adalah ucapan yang dismpaikan dalam bentuk,tidak benar..bukan susah nak cari orang yang tak menipu sekarang..di kalangan kita sendiri pun ada..aku sendiri pun pernah menipu..memang tipu kalau dia cakap dia tak pernah tipu!hahaha!korang carilah orang yang terjujur kat dunia ni..takkan ada kott..

tipu..ada kala kita terdengar tipu untuk menyelamatkan diri..boleh ke menipu untuk tujuan macam nie?aku pun tak tahu..dalam pengalaman aku sendiri,aku pernah menipu untuk mengelakkan diri untuk dipukul oleh mak bapak aku sendiri..heheheh!

tipu yang melampau..mesti korang pernah kena..selalunya kena pada orang yang lurus bendul..janji nak pergi satu tempat,dah sampai,haram takde sapa kat sana..ahahah!aku dah pernah kena lahhh..

err..ok lah..tanak cita lagi..penat..aku tido lagi bagus..bye!
thx for reading!



hujan!antara benci dan suka! (0)

Tuesday, April 26, 2011 by , under

hujan..aku tau tak ramai yang suka hari hujan kann?aku pun sama..antara penyebabnya ialah:
  • tak boleh keluar.
  • tak boleh jemur kasut(rajin sgt kea?)
  • tak boleh tengok tv(astro)
  • sukar nak online(internet lembab gila)
  • selesema(sumpah benci!!!)
  • sejuk melampau!
aku tau..hujan nie best masa kita masih dalam usia 5-11 tahun..ahahha!bukan selalu dapat basah kann..?ahahha..aku ingat lagi massa aku kat kampung..aku suka gila time hujan..lepas hujan sungai mesti penuh kann?masa tu lah indahnya dunia!!!!!!hahahahhahah!sejuk+seronok=kehidupan yang diidamkan..

tapi sekarang,suma dah berubah..HUJAN antara perkara yang dibenci..lagi-lagi untuk golongan remaja macam aku niee..ahahha..sumpah terbatas..tapi,kalau hujan time malam-malam dalam pukul 9p.m.-8a.m. lah yang paling seronok..tidur lena tanpa gangguan,tak datang sekolah ade alasan..hahah!

sebut pasal alasan.mesti ramai yng takde semangat nak pegi sekolah masa hujan-hujan kan..antar alasan yang selalu kita dengar:
  • kasut basah
  • takut nak mandi(sejuk gila!)
  • baju lupa nak iron
  • cikgu tak ambik kedatangan
  • tapak perhimpunan basah
  • takde sape nak hantar
betul tak?ahhaha!aku tau sebab aku antara pengguna alasan BIJAK niee..ahaha!

ok..stop writing!
this for today..
ahahah!
assalamualaikum..
thank you for reading!



about a bored life.. (3)

Sunday, April 17, 2011 by , under

hidup..
kita takde hak nak pilih hidup yang macam mana..memang dari azali kita dapat hidup yang macam nie..kita semua sama..dalam hidup..ada manis ada pahit..bak kata anak muda,"standard lahh..kate hidup.."

dalam hidup..kita ada tujuan,kemahuan,dugaan,dan keuntungan..sape tak suka bila dapat dia nak kann?aku pun bangga ouh kalau dapat NIKON D3000 seperti yang aku idamkan selama 2 tahun..

dalam hidup juga kita ada matlamat..iaitu menjadi hamba ALLAH  yang selalu beribadat dan bersyukur kepadanya..walaupun aku ni tak lah sebagus mana..aku just bagi nasihat..aku pun selalu tinggal sembahyang..selalu lupa ALLAH..aku tak nak tengok bangsa aku bangsa MELAYU mundur..aku sayangkan bangsa aku..
dalam hidup juga ada halangan/dugaan..aku ada banyak..antaranya dapat family yang lain dari yang aku inginkan..kalau korang dapat family yang baik dari segi akhlak,akidah,ibadat dan lain-lain,aku harap,korang sayangi  keluarga korang tu..

thats for today..
thx for reading..
doakan aku supaya aku berubah..
salam..



NOTHING TO SAY..SAJE NAK PENUHKAN BLOG AQ.. (2)

Thursday, April 07, 2011 by , under

demam..aku benci demam..aku benci hottstuff..aku benci politik..aku benci goverment..aku benci perang..aku benci budak perasan bagus..aku benci orang yang tak follow up blog aku..hahah!!


bbye!



This Month Band??Sekumpulan Orang Gila (0)

Thursday, March 31, 2011 by , under

Hey!!bertemu kembali..hahha!!hari ini aku tulis pasal satu band post-hardcore yang menjadi salah satu band favourite aq,iaitu Sekumpulan Orang Gila


Sekumpulan Orang Gila (SOG) adalah pembawa rentak Post-Hardcore/Metalcore dari Batu Caves, Malaysia. Terdiri daripada enam remaja yang berbakat. Mereka terdiri daripada ACAP (vokal / screamer), Adek (gitar / clear voice), Nazrin (gitar / clear voice / seruling / cello), Lee (drum), Mel (bass) dan Naz (keyboardist / synth)

Bermula pada pertengahan tahun 2005 dengan pada mulanya 3 ahli band yang Adek, Nazrin, dan Razali benar-benar ingin membentuk sebuah band. Lalu mereka memutuskan untuk membentuk sebuah band rock dengan nama Sound Of Genosid. Mereka mempunyai pengaruh muzik yang sangat besar dari sebuah band bernama System Of A Down. Bermula dengan perjalanan serius dari awal-2008 dari persembahan dan Mel, dengan ACAP bergabung dengan band ini. Kemudian mereka menukar nama mereka menjadi Sekumpulan Orang Gila. Kemudian, mereka melancarkan promo pertama mereka (dirakam sendiri) pada akhir 2008. Kemudian pada pertengahan-2009, Sam bergabung dengan band ini untuk bersama-sama melengkapkan band ini. Sekarang SOG lebih baik dari sebelumnya setelah Nazhar mengganti Sam kerana beberapa alasan dalaman pada pertengahan 2010.

Sejak itu, mereka memperluaskan pengaruh muzik merka mulai dari British Rock seperti Muse, Radiohead dan Coldplay untuk lagu-lagu berat seperti The Devils Wears Prada, Asking Alexandria dan Underoath. Sejak Nazrin dan Adek memanfaatkan pengetahuan muzik mereka yang mereka pelajari di universiti ke SOG,  kami juga menambah beberapa rentak dan melodi muzik dunia asli seperti Afrika, India dan Arab, lagu-lagu tradisional Melayu dan beberapa elemen klasik seperti muzik dari baroque dan romantis. Sebagai hasilnya, kami mencipta sebuah crossover atau tune hibrid yang membuat kami menjadi lebih fleksibel untuk tampil di acara apa pun seperti gigs Underground, malam prom, acara korporat , sesi akustik dan bahkan acara mainstream.

Orang selalu bertanya "Mengapa nama band anda adalah Sekumpulan Orang Gila". Anda akan tahu jawapannya setelah melihat persembahan mereka. Mereka menggunakan nama band mereka sebagai aset mereka semasa persembahan mereka.  Mereka melakukan dengan sangat bersemangat, kecekapan memainkan persembahan hiper dan energik ditambah mencipta persembahan yang hebat. Kadang-kadang, mereka juga membawa alat muzik yang jarang dilihat untuk dimainkan dalam ketika persembahan seperti Cello dan Seruling Buluh untuk mencipta perbezaan antara SOG dan band lain. Kadang-kadang SOG akan mempunyai set seperti muzik-visual yang jarang dilihat yang membuatkan semua orang ke pengalaman yang lebih baik dalam muzik.

Baru-baru ini, SOG menjadi juara Battle Of Akustik 2010 di Lepaq Cafe, Kelana Jaya dan Nazrin menang pertama runner-up di Pembicara UTAMA (sebuah tanda ASTRO TV realiti baru menunjukkan mencari komposer dan penerbit muda berbakat di seluruh Malaysia).

Anda boleh mengikuti Fanpage mereka di Facebook dengan mencari ''SOG"(Click Here)

Thanks for reading pals..
p/s:thank to Raja Nazrin Shah yang telah memberi kerja sama yang baik..



hahaha!!cita-cita aku.. (0)

Thursday, March 24, 2011 by , under

assalamualaikum dan salam sejahtera..tajuk macam budak-budak kann??tape..teruskan membace..ahahha..

semalam..tanggal 24.3.2011 merupakan hari yang paling seronok bagi aku..usaha aq selama nie dah tercapai dan membuahkan strawberry di pokok pisang..ahahah..akhirnya hasil tulisan aku dah di-pubilsh dalam satu magazine..hahah..seronok ouhh..thx to cik momoi yang dah banyak tolong aku..tade dia,tade lah post untuk harini..hahah..

secondly..korang mesti ade banyak benda yang korang idamkan kann??actually aq pun ade..aq teringin nak beli berus gigi bateri tu..alah yang bergerak sendiri tu..memang rare lah.ahahha..kalau aku dapat berus gigi ni..memang hari-hari aq gosok gigi..setiap saat..ahahha..!!


ok lah..thx for reading!ily kimo so fuckin much!!



XANDERIAN GATH??FUCKING AWESOME!! (0)

Thursday, March 17, 2011 by , under

assalamualaikum dan salam sejahtera..kembali kita...hahah..err..korang mesti frust dengan FACEBOOK yang semakin lembab kan??haha..nasib kita sama..


tajuk..korang bacelah tajuk seratus kali..hahah..about gath xanderian yg di organise oleh mira sam sangat seronok gila...hahha..tak rugilah aku pergi...aku dapat jumpa ramai kawan..dan yang paling penting bagi aku,pengalaman..thank for all yang dah banyak tolong aku..aku sayang korang,aku sayang xanderian!!

adalah penting bagi aku ucapkan thank to mira sam..kalau dia takde,aku dah lame sesat kott..haha..thank kakak mira!!

sekembali aku kat rumah..aku terus out untuk beli baju..actually teman mmbe aku yang sangat penakut..hahah..then dapat usung nikon d3000 orang..hahah!!seronok gila kalau dapat pegang benda yang kita nak sangat kann..hahah..

err....nothing to story anymore..hahah,.penat-penat..thank for all!!



:terima kasih banyak-banyak kepada xanderian's family!!



jika diberi peluang dan berduit.. 1

Friday, March 11, 2011 by , under

bertemu kembali yaww!!ahaha..thanks for reading..minggu ni aku ada banyak benda yang aku nak..hahah..keep on reading..

i want nikon d3000!!why?sebab smart ouhh..i most fucking want it..hahaha!!can i have it??will u buy it for me??
hahaha..pastu nak gi kl..nak pegi gath xanderian's..huhu..
dan elmo!!!i fuckin want it..huhu..tade citer lha..bosann..haha..

k awh..babye!tak tau nak criter ape lagi..

p.s..i syg u kimo!!thx coz be mine!!



playstation 2 or family? (0)

Friday, March 04, 2011 by , under

hey you!!thx for follow up my bloggie..hahah..syg korang...rajin-rajinlah comment or like blog buruk nie k??heheheh...

today story..aku ade kawan..and ade sebijik board..(skateboard hasil pinjaman dari kawan aku)
kawan aku nie ade ps2..so aku swap skate aku ngan ps2 kawan aku tu..best ade ps2 kat rumah sendiri...
 berbalik kepade tajuk..adik aku ni mmg babi..aku benci giler..mybe pasal die adik tiri aku kutt..so annoying fuckin bitch,!ahahahha....

berbalik kepade adik aku..dye nie xboleh nmpak ape yg aku ade..contohnye makanan,permainan and all over about me...
hari nie,aku main la ps2 yg aku dah swap tu..mmg kiwak..sedap-sedap main GUITAR HERO 3,dye sebok plak nak main TONY HAWK:AMERICAN WASTELAND..kiwak toll..kalaw pndai main xpe gak..ni stakat jalan lggar keter,stuck sikit pggil aku..

alah..kalau aku kutuk mcammne pun,die tetap ngadu dgan mak aku..ape boleh buat..yg paling kecik..ahahahhaha..ok lah..aku pun penat,nak makan,nak mandi,nak outing..so..rajin-rajin la comment k??thank bace..



hey!!comeback kid!!! (0)

Monday, February 21, 2011 by , under

hey freak!!thank to allah because give me more time to write in this blog again..alhamdulillah..
thank also to my new follower..please comment my writing ok??hahahah..
today..i want to tell you some story..knpe aku speaking ni??hahah!!sori-sori..

first of all...aku ade sorang kawan(bekas kawan kott)dlu dye ajak aku main band..aku pown tgah carik band time tu..band biase jea..takde la macam bunkface,hujan,dead eyes glow sume tu..haha!!firstly aku main bass dalam band dye.oleh kerana aq lebih minat pada louder sound,so aku tukar arah then aku main drum..hahahha!!takde la mcm drummer2x hardcore yg boleh main double paddle tu..

secondly,setelah dekat 5 bulan jamm dengan bawak genre POST-PUNK,kitorang terus bertukar genre..asalnye aku bertiga jea dalam band ni..aku drummer..kawan aku yang aku maksudkan nie lead/rythm guitar,n mmber aku FARIS main bass..so setelah bertukar genre,aku jadik clear voice/screamer,mmbe yang cube aku maksudkan nie lead/rythm guitar,WAN lead gutar/synth,LAN bassist,MADE drummer..

TAPI,setiap cerita mesti ada suspens part kan..boring la kalaw mendatar jea..hahahak!!orang pun xnak bace kan..hahaha!!mmbe aq yg aku cube maksudkan nie,macam dah penting kan awek dye jea dh...naik menyampah pun ade...fucking off lah!!i hate u fucking much!!aku sebagai kuli dye pun aku rase aku ada hak nak bersuara..aku tanak diperbodohkan..aku tanak rase macam nie tolong naik kan name dye sebagai budak hot..berbalik kepada story tadi..ade jugak mmbe aku yang tak suke dye..AREP synth,dye pown skarang nie rase ape yg aku rase..sebelom nie die xcaye cakap aku..then biler dye sndirik yg rase,dye plak yg gile nyumpah..hahah!!

so..aku pun malas nak kutuk-kutuk orang..ape yg aku dapat??bukan dye nak berubah punn..hurh..so,lastly aku just nak cakap sori lah..kalaw ko bace post nie..aku just nak kau berubah..aku nak band kite kembali macam first day kita buat dlu..thx!!

thx for reading..i love u all so fucking much..



ape perasaan korang sekiranya......... (9)

Tuesday, February 15, 2011 by , under

sejak kebalakangan ni..makin ramai orang yg follow aq..thanks new follower!!!i love u!!
hahahaah!!

sebenarnye dah lame aku nk tanye korang sume...aku ni bodoh..xskolah agame..jdik ilmu 2 kurang..dalam posting ni aku nak tanye..salah tak kalau kite cerita kat orang ape yang mak(mak tiri)kita dah buat??contohnye kalau dia pilih kasih...sori la kalau aku cakp..tapi..aku xde tmpat lain nak cakap..kalau aku cakap kat adik-beradik aku sendirik,bukan diorang nak percaye..

kisah bermula di satu tmpat bername X..aku nie dari dulu kurang suka dengan mak tiri aku nie..dye berkira sangat dgn aku..especially kalau pasal beli barang or iape yg buat dulu..lagi satu dye tak boleh aku ade something yg dye xde..contoh nye HANDPHONE...dye sllu burok-burok kan aku sebab aku ade phone..dye cakap aku nie selalu hari-hari mintak duit dye nak reload..aku tau..salah kalau mintak duit semate-mate nk reload..tapi..jgn la cakap hari-hari..aku takde pun mintak hari-hari..yang tu crite pertame..yang kedua..aku ade seorang adik(satu bapak lain mak)iaitu anak dye...aku mmg benci ngan adik aku ni..aku bukan cemburu nak mati..tapi aku pelik..kenape kalau adik aku mintak something yang mengarut on-the-spot dapat??tapi time aku mintak something untuk sekolah or mintak kebenaran nak beli something pakai duit aku sendirik tak boleh??aku pelik..ye la..aku sedar..yang aku nie just anak tiri dye jea..

so dalam posting kali nie..aku mintak sape-sape yang terbace posting aku,tolong komen..or bagi la aku nasihat..aku berdoa..semoga ALLAH S.W.T rahmati dye n mak kandung aku..

terima kasih sebab bace ye..semoge korang panjang umur dan murah rezeki..

xD



hey!!bertemu kembali dalam rancangan beramah mesrah bersama saya......=='' (0)

Tuesday, February 08, 2011 by , under

hey..atas nasihat arep..aku pown post la untuk hari ni..sbenar nye tak de pape pin yg aku nk story hari ni..tp,bosan punye pasal..aku pown post la..


elmo:D
tipu klaw korang tak penah nampak..aku mmang addict gile dengan kejadah giler comel nie..bewarne merah..watak utame sesame street..bermate bulat..bertangan dan kaki yg kecik..dan dipenuhi bulu..hahah.comel!!kepade sesape yg berase banyak duit or ade lebih binatang ni,post la kat aku..sumpah aku addict..klaw orang bagi..korang akan jdik family aku seumur hidup tanpa bayaran..hehe..






shaun the sheep
secondly..spe pernah tgok kartun shaun the sheep(click this)??nie pun kartun faveret aku..citer ni mengisahkan seekor kambing biri-biri yg bijak..dye tggal kat kandang dengan bertuankan seorang pak cik yg sangat rabun..makanan feveret dye sayur kobis bunge n pizza..dye jugak bermusuh dgn sekumpulan babi yg jahat..= ='
cerite ni best ouh..rugi tak tengok..shaun ni aku dah ade dah..(rembat anak buah aku punye..heheh)comel gak..hahah..!!rugi kalaw xminat..

k larh..tgan pun dah penat..idea pun dah hilang,so..jumpe lagi bile-bile..hahaha..opps!!!

thank to follower!!aku sayang korang..teruskan membace!!

thx for reading!!xP



Contest Pic Hitam Putih Paling Cool 1

Saturday, February 05, 2011 by , under

.
.
.
.
hei, today nak join contest yang best :) saya join contest yang grand gitu. haha okay contest yang simple jek. i like. pemenang contest ini akan mendapat RM100 ringgit. wahh XD seronoknya :) okay. jom join contest beramai-ramai. gambar nya ialah..
.
.
.
.
xde la smart sangat..ngeee =^^^=
tpi klaw menang alhamdulillah..
klaw dpt present 2,i will create my fixed balik sebab my fixed da kene curik..huhuhu..
yg lain kalw nk join,(press this button)...

i want to tag to 5 blogger:

follower or reader pown ley follow..doa kn aq menang!!ngeee..!!



NIKON D3000 VS DOUBLE CHEESE BURGER(MCd) (3)

Saturday, February 05, 2011 by , under

aku hepi giler dpt pegang camera favourite aku(milik wanie n kakak gyie)..balik rumah aku terus bukak FB..ttbe ade sorang budak ni post
 Teringin nak makan DOUBLE CHEESE BURGER ♥♥ 
Belanja saya boleh ?

then aq pown nyelit la..aq nk nikon d3000..ttbe ade lak yg nyampuk..nk awek lah..ape lah..adu..rosak wall xanderian..huhuh..
vs 
ape pendapat korang???